Jump to content

Megérkezett az első 3D nyomtatású bio étel

2015. 03. 18. 09:00

A 3D nyomtatás igen elterjedt külföldön, és előszeretettel alkalmazzák az élet és szakterületek bármelyikén. Azzal, hogy a holland származású Rutzerveld Chloe elkészítette az első –akár otthon is – kinyomtatható organikus ételt, teljesen új távlatokat nyitott, és persze még több kérdést hagyott maga után megválaszolatlanul.

A holland dizájner egy újfajta a kulináris élvezeteket előtérbe helyező kutatáson dolgozott, ami a 3D-s nyomtatással állt kapcsolatban. Chloe először szkeptikusan vélekedett a dolgos sikerességéről, hiszen a 3D nyomtatással készített ételeket egy kalap alá veszik a gyárakban készült, tömegélelmiszerekkel.

Az általánosítás elkerülése érdekében egy teljesen új módját akarta felfedezni az organikus étel gyártására, így a kívánt növények magját nyomtatta ki, és helyezte földbe. Legnagyobb meglepetésére, a kinyomtatott magvak sarjadni kezdtek, és végül kinőttek a növények.

A 3D nyomtatás egyik előnye, hogy bármilyen DNS szerkezetet lehet benne variálni, anélkül, hogy a klasszikus értelembe vett génmódosítást végrehajtaná az ember.

Meglepő módon a kinyomtatott magból kikelt gomba és köret íze nem változott, a szokásos íz kombinációt nyújtotta, legalábbis Chloe elmondása szerint.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://www.technocrazed.com/)