Jump to content

A férfi, akinek éjjellátást fecskendeztek a szemébe

2015. 04. 01. 19:00

Biohekkerek egy csoportja kifejlesztette azt a módszert, melynek köszönhetően az emberi szem olyan tökéletes éjjellátással bír, akár a ragadozóké.

A tökéletes éjjellátást elősegítő szer a kaliforniai székhelyű Science for the Masses (SfM) kutatóinak köszönhető, akik a chlorin e6 (vagy CE6) nevezetű vegyület felhasználásával alkották azt meg. Egyébként a CE6 a megtalálható néhány mélytengeri hal szervezetében - melyek szinte vaksötétben élik le egész életüket -, illetve ezt a vegyületet szokták a farkasvakság és a rák kezelésében is alkalmazni.

Az elkészült szert a biokutatók egyike, Gabriel Licina, kipróbálta saját magán, és átmenetileg szuperemberré vált. Éjjellátó képességét egy sötét földterületen tette próbára, és gyakorlatilag a 10 méteren belül eső legkisebb tereptárgyakat is tökéletesen látta. Ezen felül tökéletesen felismerte a számokat, szimbólumokat, mozgó tárgyakat is. Kapott egy feladatot is, mely során 50 méterről ki kellett szúrni egy ligetes területen, hogy hol állnak emberek. Ha egyet felismert, lézerrel kellett rámutatni. Egyszer sem tévedett, pedig vaksötét volt.

A teszt másnapján szuperlátása már elmúlt.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://musigh.com/)