Jump to content

Élet Bpa-mentesen

2015. 06. 04. 12:30

A Bpa, vagyis Biosfenol A, az egyik legkárosabb vegyület, mellyel a mindennapi élet során találkozunk, műanyag formában. Káros hatásai kihatnak a szaporító szerveken át, az agyig, de szerencsére van megoldás. A Bpa-free termékek.

A Bpa a műanyagipar egyik alapvető vegyülete. Szinte mindenben található, viszont a szervezetre gyakorolt hatása káros. A vegyület egyszerűen kiolvad a műanyagból és beleszivárog az ételbe/italba, ami aztán a szervezetbe kerülve felbolygatja a hormonháztartást, ezáltal befolyásolja a nemi szervek működését, és az idegrendszerét. A vegyületről bővebben itt olvashat.

A káros hatást elkerülvén, szépen lassan előtérbe helyeződtek az olyan termékek, melyek megtartják előnyös tulajdonságaikat, ám mégsem tartalmaznak Bpa-t. Ezeket nevezik BPA-Free termékeknek. Így ha szeretne részlegesen megszabadulni a vegyülettől, akkor ezzel a címkével ellátott ételhordót, gyermekjátékot, stb, vásárolja.

Ám az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy még így sem lehet 100%-osan kizárni a biosfenol A-t az életünkből, mert a konzervek falában, a félkész bébi ételben, és az alumínium-üvegekben is ott van. Érdemes odafigyelni a jelölésekre, mert azok segíthetik az ember könnyebb eligazodását a Bpa-mentes világban.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://wallpaper-download.net/)