A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tesztsorozatának következő állomása a kaukázusi kefirek vizsgálata volt. Laboratóriumban mérték a 18 natúr termék fehérje és zsírtartalmát, ahogyan a csomagolóanyagból történő káros anyag kioldódását is
Legújabb terméktesztjén 10 sajtos chipset ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A szakemberek laboratóriumban vizsgálták a chipsek glutaminsav-, transz-zsírsav-, akrilamid-, zsír- és sótartalmát. Az akrilamid figyelmeztető szintjét meghaladó értékek miatt
Az utóbbi években jelentősen nőtt a rovarokból készült élelmiszerekkel kapcsolatos érdeklődés Európában. Többségünk egyelőre csak mint az élővilág érdekes szereplőiként, rosszabb esetben kártevőként tekint a rovarokra, de hamarosan az öreg
Az életmódbeli változtatások egyik alappillére a táplálkozás. Tegnap a mozgásra helyeztük a hangsúlyt, ma a diétás étrenddel foglalkozunk.
Egy friss, országos kutatás szerint kifejezetten fontos a magyar vásárlók számára, hogy mindennapi élelmiszereink mennyi cukrot tartalmaznak, és az is, hogy odafigyeljenek arra, mennyi cukrot fogyasztanak egyáltalán.
Sokan fogyasztják és sokan nem tudják, hogy milyen hatása is van a manapság oly népszerű energiaitalnak a szervezetünkre.
Miután túltettük magunkat furcsa elnevezésén, nem árt egy kicsit közelebbről is megismerni a gyümölcsöt, ugyanis tartogat ám egy-két meglepetést minden fogyni, fiatalodni és egészségesebb életmódra vágyó számára.
Madarat tolláról, kaját csomagolásáról. Persze nem ilyen egyszerű a történet, a génmódosított termékek esetében. Eláruljuk, mire figyelj oda.
A misztikus hangzású GMO élelmiszerekkel és az azokat övező kifejezésekkel, rövidítésekkel ki ne találkozott volna? Lássuk, mitől lesz GMO egy élelmiszer, és miben különbözik a „hagyományostól”.
A legfontosabb az, hogy a gyerekek milyen ételeket fogyasztanak és az egészséges étkezéssel kapcsolatban mire nevelik őket a családban.
A 30 napos életmódváltó program központjában egy praktikus mobilalkalmazás áll, ami azoknak nyújt segítséget, akik eddig még nem tették meg az egészségmegőrzés első lépéseit. A résztvevőket szakértők által összeállított étrendek,
Hazánkban a legjelentősebb termesztett gombafaj a csiperke és a laska. A gomba nagyon egészséges, ennek ellenére az egy főre eső gombafogyasztás Magyarországon nagyon alacsony, 1-1,5 kilogramm évente.