Az ünnepek előtt még sokkalta égetőbb fontosságú a cukor-mizéria azon aspektusa, hogy mivel váltható ki, anélkül, hogy még nagyobb kárt, és túlsúlyt okoznánk vele. Tévhitek, mítoszok helyett leleplezzük a legjobb
Az ünnepi időszakban diétázni szinte lehetetlen, így, ha minden kötél szakad, és a családi jövésmenésben naponta négyszer kell ebédelni, akkor érdemes a többi étkezésen spórolni a kalóriát, legalábbis, ha nem
Télen a brokkolit ugyan nehezebb beszerezni, de megéri az utánajárást. A BBC Good Food alacsonyszénhidrát tartalmú receptje csupán 320 kalóriát tartalmaz, mégis megvan benne minden, ami a téli vitaminpótláshoz és
A saláta mindig minden időben jó, de főleg télen fontos fogyasztani, amikor vitamin-és napfényszegényebb időszakot élünk. Az egészséges élet hű követői azt vallják, hogy minden nap fogyasszunk a zöldekből egy
Ódzkodunk az E-számoktól, a furcsa nevű vegyületektől, ha pedig kiderül, hogy ezeket az anyagokat mesterséges úton állították elő, egy friss országos kutatás szerint meg vagyunk győződve arról, hogy veszélyesebbek a
Napjaink népszerű módszerei közé tartozik a tartós fogyást ígérő, kevés szénhidrát és viszonylag sok zsír fogyasztását engedélyező ketogén diéta. Erre épít a Keyto, amely a kilélegzett levegőt elemezve mondja meg,
A hideg hónapokban hajlamosak vagyunk rá, hogy a folyadékfogyasztást és az egészséges, változatos táplálkozást is háttérbe szorítsuk. Erre a problémára egy csapásra megoldást kínálnak a zöldség-és gyümölcslevek.
Kólibaktériummal fertőzött fejes saláta került forgalomba az Egyesült Államokban, az országos járványügyi központ figyelmeztetést adott ki.
A Sainsbury’s az első brit élelmiszeráruház-lánc, amely rovarokból készült termékekkel bővíti kínálatát, hogy népszerűsítse a kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátásával járó fenntartható élelmiszer-termelést.
A legfrissebb tudományos kutatás szerint a hányást, rosszullétet okozó vírus az előrecsomagolt, feldolgozott zacskós salátákban is felbukkan, sőt a közeg a lehető legideálisabb burjánzására.
Télen szinte elkerülhetetlen, hogy összeszedjünk egy influenzát vagy megfázást, ha nem fogyasztunk a mindennapi étkezés során vitamindús és immunrendszer erősítő ételeket. De mit együnk, hogy egészségesek legyünk?
A bab nem csak tápanyagban gazdag és egészséges étel, hanem gyógynövény is egyben. Őshazájában, Peruban már több ezer évvel ezelőtt is gyógyításra használták. Napjainkban, azonban inkább csak a babnak az