Mivel a legnagyobb mennyiségben fogyasztott élelmiszerünkről van szó, egészségünk megőrzése szempontjából fontos szempont a nap mint nap asztalunkra kerülő kenyér adagjának és tápanyag összetételének ismerete is.
Napi egy adag zöld saláta a kor előrehaladtával segíthet megőrizni a memóriát és frissen tartani az agyat - állítják egy amerikai tanulmány szerzői.
A klímaváltozás az étrendre is hatással van. A tudósok ennek jegyében a tengeri élelmiszerek arányának növelését ajánlják, valamint felhívják a figyelmet a laboratóriumban előállított húsban, illetve a rovarokban rejlő lehetőségekre.
Antioxidáns – ez az ami közös a csokoládéban és a vörösborban. A karácsonyi céges vagy baráti ünneplések velejárója mindkettő. Ugyan a magas kakaótartalmú étcsokoládéról és kimondottan a vörösborról igazolták, hogy
Gombabetegség tizedeli a világ banántermelését, komoly károkat okozva a kereskedőknek, és nem utolsósorban a mintegy 400 millió termelőnek, akinek a megélhetést a világ legnépszerűbb gyümölcse adja.
A szokásos ünnepi ebéd számos kihagyhatatlan elemet tartalmaz. De vajon honnan erednek, mit tartalmaz a hagyományos ebéd, és honnan veszünk át még fogásokat?
Vanília, fahéj, narancshéj, mák, dió, gyömbér, szegfűszeg, citrom, sáfrány, ánizs, csokoládé és fenyőillat. Reméljük ezeknek a szavaknak a hallatán, szinte mindenkinek a varázslatos, meghitt ünnep, a karácsony, a közös, hangulatos
A karácsonyi készülődés közepette elfelejtetted a fa és a karácsonyi asztal legfontosabb elemét, a szaloncukrot? Ha a boltok már zárva, a vendégsereg pedig úton, akkor van egy kiváló megoldásunk.
Nem csak bizonyos zsírok, hanem az étrendből sokszor ignorált zöldségek is nagy segítségünkre lehetnek a fájdalom és gyulladás elleni harcban. Az alábbi zöldek, ne hiányozzanak az asztalról!
A halételek és a káposztás egytátételek mellett főként üdítőt és gyümölcsleveket fogyasztanak a magyarok a karácsonyi vacsoránál, míg a szeszesitalok közül, a bor örvend a legnagyobb népszerűségnek.
Lengyelországban gyártott áfonyás fehércsokoládé forgalomból történő kivonását kezdeményezték annak Salmonella baktériummal való szennyezettsége miatt. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a német hatóság bejelentése alapján, a RASFF-on keresztül értesült az esetről.
Előzetes adatgyűjtést követően egy méztermelőnél tartott élelmiszerbiztonsági és nyomon követési vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A többszöri, mintavétellel egybekötött ellenőrzések során a szakemberek 21 hordó (kb. 3600 kg) igazolatlan